Komende films

 • 20th century women

  di 05 sept 2017 20th century women

  Genre:

  Drama
  Begint om 20:00

  20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder en is een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen

 • Django

  di 12 sept 2017 Django

  Genre:

  Drama
  Begint om 20:00

  De jong gestorven Jean Baptiste Reinhardt groeide op in een woonwagenkamp. Dit verklaart waarom Reinhardt, met de artiestennaam Django , een grote voorliefde ontwikkelde voor zigeunermuziek.

 • I am not your negro

  di 19 sept 2017 I am not your negro

  Begint om 20:00

  De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

  In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden

 • Little men

  di 26 sept 2017 Little men

  Genre:

  Drama
  Begint om 20:00

  In Sachs' eerdere film Love is Strange moest een van de hoofdpersonen verhuizen wanneer hij ontslagen wordt vanwege zijn homoseksuele geaardheid.

  In Little Men is het de verhuizing zelf, die de aanleiding vormt voor het drama. 

 • The other side of hope (Toivon tuolla puolen)

  di 03 okt 2017 The other side of hope (Toivon tuolla puolen)

  Genre:

  Drama Komedie
  Begint om 20:00

  Regisseur Aki Kaurismäki (Le Havre, The Man Without a Past) brengt ons een actueel verhaal over hoop en menselijkheid op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze.

  Voor The Other Side of Hope mocht Kaurismäki de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Internationale Film Festival van Berlijn.

 • After the Storm (Umi yori mo mada fukaku)

  di 10 okt 2017 After the Storm (Umi yori mo mada fukaku)

  Genre:

  Drama
  Begint om 20:00

  Meervoudig award-winnaar Kore-eda Hirokazu (Nobody Knows, Our Little Sister en Like Father, Like Son) keert terug met een gevoelig en krachtig verhaal over familiebanden.

 • Bram Fischer

  di 17 okt 2017 Bram Fischer

  Genre:

  Drama
  Begint om 20:00

  Regisseur Jean van de Velde lijkt zich steeds meer te ontpoppen tot een geëngageerd filmmaker. Na tamelijk pretentieloze films dook hij in thematiek als Afrikaanse kindsoldaten (Wit Licht) en het Nederlandse slavernijverleden (Hoe Duur Was de Suiker). Die verandering van richting maakt hem nog geen Ken Loach, maar door zijn toegankelijke stijl weet Van de Velde zware thema's voor een groot publiek aangenaam inzichtelijk te maken.

  Met de film Bram Fischer, over het proces tegen Nelson Mandela en diens vertrouwelingen in de strijd tegen apartheid, zet deze lijn voort. Niet voor niets won de film onlangs de publieksprijs op het Movies That Matter-festival.