City of Ghosts

City of Ghosts, Matthew Heineman

City of Ghosts is een indrukwekkende documentaire die van dichtbij laat zien wat er gebeurt in Syrië. Een baanbrekend manifest over de kracht van moderne journalistiek, en dat aantoont hoe online media een cruciale rol spelen in hedendaagse conflicten. De keerzijde is dat het internet niet alleen in dienst staat van de verzetsleden, maar ook als propagandamachine voor de gruwelijke media-uitlatingen op de kanalen van IS.

 

Deze film maakt onderdeel uit van onze MTM programmalijn. Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten, en zet film in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld.

  • Afkomstig uit: Verenigde Staten
  • Te zien op: zo 21 januari 2018 om 11:30 uur
  • Genre: Documentaire
  • Lengte: 92 minuten

Filmbeschrijving

City of Ghost volgt de activisten van 'Raqqa is Being Slaughtered Silently' (RBSS) die, na de bezetting van hun thuisstad Raqqa in Syrië door de terroristen van IS, samen kwamen om de gruweldaden bloot te leggen en te tonen aan de wereld. Regisseur Matthew Heineman laat van heel dichtbij zien wat deze groep moedige amateurjournalisten en bloggers meemaken, wat het betekent om altijd op de vlucht te zijn, ondergedoken te leven en welke risico's hun onhoudbare strijd met zich meebrengt. Een schokkend verslag over moed, angst, extremisme en terreur, verzet plegen en leven in ballingschap.

No video selected.