El ciudadano ilustre

El ciudadano ilustre, Duprat & Crohn

Daniel Mantovani krijgt de Nobelprijs voor de Literatuur toegekend, waar de schrijver niet per se blij mee is. Deze prijs zorgt naar zijn idee voor een directe neergang in iemands creatieve carrière. Mantovani heeft daarna inderdaad niets meer van enige literaire waarde geschreven.

  • Afkomstig uit: Argentinië
  • Te zien op: zo 21 januari 2018 om 16:00 uur
  • Genre: Drama, Komedie
  • Lengte: 118 minuten

Filmbeschrijving

Na lang in Europa te hebben gewoond, keert de schrijver, op uitnodiging van zijn dorpsgenoten, terug naar het Argentijnse dorp van zijn jeugd. Omdat hij het verstikkende plaatsje altijd is blijven opvoeren in zijn romans, hebben sommigen nog een appeltje met hem te schillen.

El Ciudadano Ilustre speelt aangenaam met veranderende kijkerssympathieën. Waar de kijker aanvankelijk nog lijnrecht achter de schrijver staat, begint dat gaandeweg te schuiven. De beleefdheid waarvan hij zich bedient, blijkt steeds meer een masker. Komisch drama El ciudadano ilustre is bijzonder vermakelijk. De film blinkt uit door een sterk script, venijnige humor en uitstekend acteerwerk, vooral van hoofdrolspeler Martínez (bekend uit Wild Tales).