Walk with Me

Walk with Me, Francis, Pugh

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. “Walk with me is een ‘slow movie’ : een lange meditatie van anderhalf uur, vervat in uiterst zorgvuldig gekozen en gemonteerde beelden. 

Deze documentaire wordt vertoond in samenwerking met de Friese Stichting Leven in Aandacht, Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh , en zal kort en passend worden ingeleid.

  • Afkomstig uit: Verenigd Koninkrijk
  • Te zien op: zo 21 januari 2018 om 11:30 uur
  • Genre: Documentaire
  • Lengte: 94 minuten

Filmbeschrijving

Thich Nhat Hanh komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider woont hij nu in Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk, waar hij samen met andere zenboeddhistische nonnen en -monniken mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien. Walk With Me biedt een nooit eerder vertoonde inkijk in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd, en worden zij in hun zoektocht naar acceptatie geconfronteerd met existentiële vragen. Treed binnen in een wereld van bewustwording.