14167 logos-organisatie

Sneker Filmwinter 2017 was groot succes!

Voor het eerst bezochten meer dan 3000 mensen de Filmwinter. Bij alle films werd een uitgangsenquête gehouden. En de grote winnaar van het publiek was dit jaar De Kleine Prins, een animatiefilm, met maar liefst een score van 9,3. Ontzettend leuk dat de kleine kijkertjes van nu, onze toekomstige filmhuisbezoekers, allemaal fanatiek een tien scheurden. Ook leuk dat zo'n klassiek verhaal zijn waarde blijft behouden.

Daarna volgden The General, de klassieker van Buster Keaton uit 1929, en Room, de publieksfavoriet van het afgelopen filmhuisseizoen.  Op plaats 4 en 5 staan Creed, en Les Innocentes, een indrukwekkend post WOII drama over de gevolgen van de Russische “bevrijding” van Polen. U kunt de volledige uitslag vinden onder de publieksenquête.

Het publiek reageerde zeer enthousiast op het programma, de sfeer en de catering, die dit jaar anders was opgezet. Van het café in Cine Sneek werd veel gebruik gemaakt, de appeltaart vloog over de toonbank. Het dinerbuffet bij De Walrus was goed geregeld en lekker.

In 2018 wordt uiteraard weer een Sneker Filmwinter georganiseerd. De data voor 2018 zijn 18 t/m 21 januari. Wij geven dat weekeinde met ons programma alvast een aftrap voor de Culturele Hoofdstad 2018 (-;