Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Matinees

Filmhuis Sneek organiseert zo nu en dan een matinee op zondagmiddag. Dat betreft tot nu toe altijd een oude film, een klassieker. Voor komend filmjaar hebben we alvast drie data vastgesteld voor deze matinees; de zondagen 27 oktober, 24 november en 23 februari. De tijd waarop we deze films vertonen zijn afhankelijk van de lengte van de film.

Is er een film waarvan u al tijden denkt “die zou ik graag nog eens willen zien”, en is het een klassieker? Laat het ons weten.
Maar .. we gaan bijvoorbeeld niet de Gouden Oude die we tijdens afgelopen Filmwinters en matinees als eens vertoonden herhalen. Daarom geven we u daarvan een overzicht. We hebben ook een lijstje met suggesties. Helemaal onder aan dit artikel geven we u de genoemde lijstjes.
Speciaal voor ons (bazinga!) heeft De Volkskrant in de filmbijlage van donderdag 12 september al een keur aan oude maar prachtige titels opgenomen; nog meer ideeën .

Welke film we uiteindelijk programmeren hangt van een aantal factoren af. We kijken naar “meeste stemmen”, maar ook of een aanbevolen film wel zo geschikt is voor een matinee (want ja, het moet wel uit kunnen). Het is soms ook afwachten of een oudere film nog verkrijgbaar is voor de bioscoop, dus er is tot het moment dat een film geboekt is geen garantie te geven. De beslissende stem is aan onze programmeur; en correspondentie over de uitslag is niet mogelijk.

Uw suggesties kunt u doen door de nieuwsbrief te beantwoorden of via deze mail: info@filmhuissneek.nl . Toelichting op uw keuze is niet nodig, maar mag gerust.

Films die niet in aanmerking komen:
Casablanca
Fanny og Alexander
West Side Story
La strada
Paris Texas
The General
Taxi Driver
The Big Lebowski
Les Uns et les Autres
Once upon a time in the west
Novecento

Suggesties onzerzijds:

Scenes uit een huwelijkIngmar Bergman 1873
Citizen KaneOrson Welles1941
Ladri di bicicletteVittorio de Sica1948
UlisseMario Camerini1954
Ascenseur pour l’échafaudLouis Malle 1958
FanfareBert Haanstra1958
Lawrence of ArabiaDavid Lean1962
Dr. ZhivagoDavid Lean1965
The GraduateMike Nichols1967
Midnight CowboyJohn Schlesinger1969
Easy RiderDennis Hopper1969
Il conformistaBertolucci1970
GodfatherFrancis Ford Coppola1972
Don’t look nowNicolas Roeg1973
Una Giornata ParticolareEttore Scola1977
The Deer HunterMichael Cimino1978
Apocalyps nowFrancis Ford Coppola1979
The world according to GarpGeorge Roy Hill.1982
Merry Christmas, mister LawrenceNagisa Oshima1983
SpoorloosGeorge Sluizer1988

Menu