No Date, No Signature
No Date, No Signature
Vahid Jalilvand

Vahid JALILVAND (1976, Iran) is filmmaker en scenarioschrijver. Zijn eerste film was Wednesday, May 9 (2015), daarvoor ontving hij de FIPRESCI Award van het filmfestival van Venetië. Zijn volgende film No Date, No Signature won ook meerdere prijzen, waaronder die voor Beste Regisseur en Beste Acteur tijdens het 74ste filmfestival van Venetië.

Afkomstig uit Iran, Islamitische republiek van Te zien op dinsdag, 30 april 2019 om 20:00 Genre DramaThriller Speelduur 104 minuten

Filmbeschrijving

Een doorgaans strikte lijkschouwer treft in het mortuarium het lichaam aan van een bekende. Zijn collega heeft de doodsoorzaak al vastgesteld, maar hij weet een mogelijke andere verklaring. Maar die waarheid openbaren, zou betekenen dat hij persoonlijk bij de zaak betrokken raakt. Bovendien zou het voor de betrokkenen onrechtvaardige gevolgen kunnen hebben.
Jalilvand hanteert een uitgebleekt kleurenpalet, laat zijn naturalistisch acterende hoofdrolspelers de ruimte en bouwt, met steeds nieuwe verwikkelingen, de spanning gestaag op. 

Cast

Navid Mohammadzadeh, Amir Agha’ee, Hediyeh Tehrani, Zakiyeh Behbahani, Sa’eed Dakh, Alireza Ostadi